Thursday, 9 April 2015

PERTH & WESTERN AUSTRALIA PART 7 (SHOPPING @ WATERTOWN)

Assalamualaikum

Dalam entry sebelum ni telah ku katakan bahawasanya bila tiba di Perth maka kacau bilau dan porak peranda lah jadinya itinerary aku... sebabnya?

City Stay Apartment yang ku pilih ni tanpa ku sedari berhadapan dengan Watertown.. ok tadop air pun kat Watertown..it's a factory outlet... plan nak pegi Araluen Botanical Garden la nan hado.... pagi-pagi lagi lepas breakfast masing-masing dah menggedik nak shopping ni ha...



see...just across the street


Macam ni la rupa Watertown ni... ala-ala JPO tapi with less people..

Soping sakan sampai pukul 2 lebih macam tu pastu lunch makan dekat kiosk halal kat situ je.. ada 2 tempat makanan halal.. 1 ISPA kebab satu lagi I tak ingat namanya... nasi kat kedai satu lagi tu lagi sedap dari ISPA ikut tekak kami...

Murah ke shopping kat sini.. sebelum pegi sini i baca banyak blogger yang cakap sama je.. sampai kat sini pun ada abang mana tah bagitau my brother shopping kat JPO lagi murah...

For us... and my personal view... boleh compare sendiri la harga yang mahal jangan beli yang murah baru beli... 2 hari kat sini I rasa 5 kali pegi Pumpkin Patch sebab lepas upload gambo orang pesan lepas upload gambo orang pesan lagi.. harga Pumpkin Patch adalah sekitar 3 - 15 AUD.... bayangkan baju yang sehelai RM90 - RM100 kat KL tuh boleh dapat 8 AUD... menggila dibuatnya... rompers boleh dapat 5 AUD.yang reject item 3 AUD..reject tu alahai sekecik tuit je pon...

Takkan shopping tu je kut.. ok we all beli Levi's.. ada sale...beli 1 percuma 1 tapi kena bayar harga yang lebih mahal...tak semestinya sama harga... we dapat 2 jeans for 89 AUD... if convert kali 3 is around RM270 for 2 pcs... seumur hidup I tak penah pakai Levi's ok..kat Malaysia butik dia pun I tak pernah masuk.... Esprit punya jeans pun murah time I pegi..


My bro and my father beli 3 items kat PUMA for 100AUD... 2 sport shoes..1 item lagi I tak pasti apa... mak I dengan tok I beli kasut sketches ke apa..nak eja pun tak reti..my bro gugel tengok harga kat Malaysia mahal sikit..ok la kan...sepanjang 2 hari duk ulang alik mak I duk kerja hilang ke cotton On je..ntah apa yang dia beli.... asal hilang je Cotton On.....

Leather Purse sangat murah...I beli juga 1 Guess wristlet for 30 AUD... Jenama-jenama Aussie seperti Oroton memang sangat berbaloi beli... Avik beli 1 handbag Oroton dengan harga yang sangat berbaloi...

So if you ask me... i'll say it depends on what you're searching for....

Tapi yang penting semua happy pegi F.O sampai pegi depan Bell Tower pun nak ambil gambar dari luar je..

Alahai...


after shopping...happy campur gundah dah mengenang bil kad kredit

No comments:

Post a Comment