Wednesday, 27 May 2015

FOOD REVIEW: UNCLE CHUA KUALA TERENGGANU

Assalamualaikum

Setelah bertahun-tahun duduk di negeri Darul Iman ni..baru minggu lepas si Avik mengecheck status kehalalan restoran ini di website Jakim... Hasilnya...


So apa lagi, malam ni kita p dinner situ...

Restoran ni konsepnya lebih kurang macam Paparich tu la..masuk duduk, waiter hanto menu pastu tulis order atas kertas, picit loceng waiter datang collect order.. done.. hati pun tak sakit duk tercongok2 tunggu waiter yang buat-buat tak nampak bila kita masuk.. I memang sangat suka konsep tulis order pastu datang kutip ni, minimize the risk yang lain diminta yang lain sampai dan tak payah nak berkomunikasi sangat dengan orang... sindrom orang tua malas nak bersosial

So menu yang we all pilih adalah

 Koteow goreng ni memang serius sedap..ayam ada... udang ada..kucai dan tauge..just the way i like it.. seriously will keep on ordering after this



Dim sum ni chicken filling.. sedap juga..kata Avik freshly made bukan yang frozen.. entahlah..yang penting sodap..

Selain Uncle chua I ada juga mengecheck restoran-restoran lain kat Terengganu ni... antaranya Tappers, Paparich dan restoran apekebenda depan Secret Recipe tu kat web Jakim...namun keputusannya hampa...So cancel lepas ni tak mau pegi makan tempat-tempat ni dah....kecuali bila dah dapat sijil halal.....


No comments:

Post a Comment